Workshop on Capacity Enhancement of Myanmar Civil Servants

Organized by Union Civil Service Board

Sponsored by The Sasakawa Peace Foundation

November 21-25, 2011 Nay Pyi Taw

November 21 (Mon) - DAY 1

16:00

Adjourn

08:30 Registration 08:50 Opening Ceremony Welcoming Address by H.E. U Kyaw Thu, Chairman, Union Civil Service Board Opening Remarks by Mr. Yuji TAKAGI, President, the Sasakawa Peace Foundation 09:20 Break 09:30 Group Photograph 09:45 Break 10:00 Session 1 – Case Study (India, 60 min) Theme: "Greater Mekong Sub-Regional Cooperation: Implication for Myanmar Development" 11:00 Questions and Answers (30 min) 11:30 Lunch Session 2 – Case Study (Korea, 60 min.) 13:00 "How Korean government reform and corporate sector react Theme: particular in terms of corporate governance (tbc)" 14:00 Question and Answers (30 min) 14:30 Coffee Break Group Discussion on Session 1 and 2 (60 min.) 15:00

November 22 (Tue) – DAY2

Session 3,4 – Managing Development Project (1)

Theme: Understand Development Project

Identify Project Goal and Measures

09:00 - 09:15: Orientation

09:15 – 10:30: Understanding Development Project

10:00 – 10:30: Identification of Goal

10:30 - 11:00: Coffee Break

11:00 – 12:00: Identification of Goal: Group Work (1) Creating future image of governmental organization by Appreciative Interview and Affiliate Mapping

12:00 – 13:30: Lunch

13:30 – 15:00: Identification of Goal: Group Work (1) (cont.)

15:00 – 15:30: Coffee Break

15:30 – 17:00: Identification of Measures: Group Work (2) Identification of measures by Gap Analysis

November 23 (Wed) – DAY3

16:00 Adjourn

09:00 <u>Session 5 – Case Study (Singapore, 60 min.)</u>

Theme: "The Role of Government in Harnessing FDIs: The Case of Singapore and Implications for Myanmar"

10:00	Questions and Answers (30 min.)
10:30	Coffee Break
11:00	Group Discussion on Session 5 (60 min.)
12:00	Lunch
13:30	Session 6 – Panel Discussion: "Conversation with the Market: The Role of the Government"
14:30	Questions and Answers (incl. Questionaire Survey)
15:00	Coffee Break
15:30	Questions and Answers (continue)

November 24 (Thu) - DAY4

Session 7, 8 - Managing Development Project (2)

Theme: Project formulation

Introduction of PCM Method

09:00 – 09:30: Project Formulation (1)

09:30 – 10:30: Project Formulation (1): Group work (3) Understanding interrelationships of measures by Object Tree and World Café

10:30 - 11:00: Coffee Break

11:00 – 12:00: Project Formulation (1): Group work (3): (cont.)

12:00 – 13:30: Lunch

13:30 – 15:00: Project Formulation (2): Group work (4): Project Selection

15:00 - 15:30: Coffee Break

15:30 – 16:30: Introduction of PCM Method

16:30 – 17:00: Review with Questions & Answers

November 25 (Fri) – DAY5

08:30 Group Presentation (Presenting in 15 min. straight by 6 groups each taking in turns)

10:00 Coffee Break

10:30 Closing Ceremony

11:00 Adjourn